MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Poziom studiów: pierwszego stopnia...
fot. pixabay.com/materiał ilustracyjny

Rekrutacja na UAM: oto nietypowe kierunki, które można studiować na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu

Reżyseria dźwięku UAM

Poziom studiów: pierwszego stopnia
Forma studiów: stacjonarne (dzienne)
Czas trwania: 3 lata
Język zajęć: polski
Tytuł zawodowy: licencjat
Profil kształcenia: praktyczny

Reżyseria dźwięku od lat cieszy się niesłabnącą popularnością. To studia o profilu praktycznym, nakierowane na kształcenie osób, które będą profesjonalnie zajmować się dźwiękiem. Pierwszy rok studiów obejmuje głównie zajęcia teoretyczne, dzięki którym studenci poznają podstawy akustyki, elektroniki czy też przetwarzania sygnałów akustycznych. Mając tę wiedzę na drugim i trzecim roku, realizują już więcej przedmiotów praktycznych, które obejmują między innymi naukę technologii realizacji i montażu dźwięku, pracę w dwóch kierunkowych studiach nagraniowych jak i kwestie związane z nagłaśnianiem koncertów. Dyplom z reżyserii dźwięku ma wybitnie praktyczny charakter, gdyż polega na zarejestrowaniu składu muzycznego oraz zmiksowaniu dokonanego nagrania.

Kolejny kierunek ---->

Zobacz również

Noc Muzeów w Muzeum Wsi Radomskiej. Magiczny koncert i stare auta [WIDEO, ZDJĘCIA]

Noc Muzeów w Muzeum Wsi Radomskiej. Magiczny koncert i stare auta [WIDEO, ZDJĘCIA]

Znawcy tenisa nie mają wątpliwości. Osiągnięcie Williams zagrożone?

Znawcy tenisa nie mają wątpliwości. Osiągnięcie Williams zagrożone?

Polecamy

Jak wakacyjny rejs, to tylko tam! Czekają na ciebie niezapomniane przygody

Jak wakacyjny rejs, to tylko tam! Czekają na ciebie niezapomniane przygody

Rozpoczęły się zapisy na Poland Business Run 2024. Ilość miejsc jest ograniczona

Rozpoczęły się zapisy na Poland Business Run 2024. Ilość miejsc jest ograniczona

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz