MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
WRZUCANIE CAŁEGO MIĘSA NA PATELNIĘ...
fot. pixabay.com

Takie błędy popełniamy najczęściej, przyrządzając mięso mielone. Przez to mięso nie będzie soczyste i smaczne

Takie błędy popełniamy najczęściej, przyrządzając mięso mielone

WRZUCANIE CAŁEGO MIĘSA NA PATELNIĘ
Wrzucanie od razu całej zawartości opakowania na patelnię to błąd popełniany przez większość ludzi. A może to mieć wpływ na smak, konsystencję i aromat dania. Mięso mielone ma w sobie dużo wody, więc wrzucenie go w całości na patelnię sprawi, że soki puszczą i zamiast się smażyć, zacznie się ono gotować. Mięso mielone warto wrzucać na patelnię niewielkimi partiami i w odstępie kilku minut. Dzięki temu szybko się zetnie, a soki pozostaną wewnątrz.

Zobacz również

Przedszkolaki nie uratują szkół w Malborku? Powiat już szykuje się na niż

Przedszkolaki nie uratują szkół w Malborku? Powiat już szykuje się na niż

Hotel w Unity Centre gotowy. Zatem nie tylko biura w dawnym "szkieletorze"

Hotel w Unity Centre gotowy. Zatem nie tylko biura w dawnym "szkieletorze"

Polecamy

Pożary w Grecji: MSZ wydało komunikat dla Polaków

Pożary w Grecji: MSZ wydało komunikat dla Polaków

Śmierdzący problem na jezdni! Na drogę wysypał się... obornik

TYLKO U NAS
Śmierdzący problem na jezdni! Na drogę wysypał się... obornik

Dżem z tego zapomnianego owocu to hit w moim domu. Smakuje fantastycznie

Dżem z tego zapomnianego owocu to hit w moim domu. Smakuje fantastycznie