MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 103
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zagrożenie:...
fot. www.gov.pl

Uwaga! Sklepy wycofują ze sprzedaży wędlinę. Jej spożycie może wywołać nawet sepsę. Oto najnowsze ostrzeżenia GIS

Mąka z ciecierzycy wycofana ze sprzedaży

Zagrożenie:
W produkcie zbadanym przez Państwową Inspekcję Sanitarną stwierdzono obecność białka soi. Na etykiecie produktu nie umieszczono odpowiedniej informacji dotyczącej obecności tego składnika alergennego.

Spożycie produktu przez osoby z alergią na białka soi może wywołać u nich reakcję alergiczną.

Szczegóły dotyczące produktu:
Produkt: Witpak. Mąka z ciecierzycy chickpeas flour, 500 g

Numer partii: 347/01/24

Data minimalnej trwałości: 12.2024

Producent: Witpak Sp. z o.o. Sp.k. , ul. Chałubińskiego 13, 25-619 Kielce

Działania podjęte przez przedsiębiorców i organy urzędowej kontroli:
Firma Witpak Sp. z o.o. Sp.k. niezwłocznie podjęła działania, by wycofać ww. partię produktu ze sprzedaży. Organ urzędowej kontroli żywności współpracuje z podmiotem, prowadzi postępowanie wyjaśniające w przedmiotowej sprawie i monitoruje proces wycofania ww. produktu z obrotu.

Zalecenia dla konsumentów:
Osoby z alergią na białko soi nie powinny spożywać wskazanej w komunikacie partii produktu.

Zobacz również

Światowy Dzień Krwiodawcy w Sandomierzu. Były podziękowania i życzenia od burmistrza

Światowy Dzień Krwiodawcy w Sandomierzu. Były podziękowania i życzenia od burmistrza

Dni Bukowna 2024 dobiegły końca. Na imprezie bawiły się tłumy

Dni Bukowna 2024 dobiegły końca. Na imprezie bawiły się tłumy

Polecamy

Dla zysku zabijają 7 tys. osób dziennie. Przyczyniają się do rozwoju raka i cukrzycy

Dla zysku zabijają 7 tys. osób dziennie. Przyczyniają się do rozwoju raka i cukrzycy

Pożywna zupa „dziad z babą". Pyszna i łatwa do zrobienia

Pożywna zupa „dziad z babą". Pyszna i łatwa do zrobienia

Jak zrobić perfekcyjną bułkę tartą? Jeden trik sprawia, że jest rumiana i chrupiąca

Jak zrobić perfekcyjną bułkę tartą? Jeden trik sprawia, że jest rumiana i chrupiąca